Welkom bij Zeep-Schuim

03 318 69 60
Mail ons
België
Schoonmaak horeca loenhout
CASE 1: “Als ik niet aan het werken ben in Loenhout, dan ben ik er wel aan het eten.”

Ik ben meermaals per maand te vinden in de eetgelegenheden die Loenhout te bieden heeft. Is het richting 18u-19u, dan ben ik er waarschijnlijk aan het dineren, maar anders ben ik waarschijnlijk hard aan het werk. Bij het Schaliënhuis, Den Heibaard, de Overkant, … Het zijn allemaal restaurants of eethuizen waar ik geregeld kom. Ik poets er de keukens, de zaak zelf en, uiteraard, de ruiten.


De eerste keer dat ik ging poetsen in Den Heibaard was zelfs met een kleine kater, want ik had er de dag vantevoren pas kennisgemaakt (en erg lang blijven plakken). Ondertussen kom ik er al jaren, dus blijkbaar kan ik het ook met kleine oogjes!


Plekken waar eten bereid wordt, hebben natuurlijk specifieke eisen als het aankomt op poetsen. Ik stel dan samen met mijn klanten de HACCP-plannen, waar mijn grondige kennis van de regels handig van pas komt. In België moeten zulke zaken ook Belgische producten gebruiken, dus dat geeft altijd wel een zekere aanpassing.


,, " Drinken mag ik overal altijd gratis, maar misschien moet ik bij dit specifieke segment eens een contractaanpassing overwegen waarin ik het eten opneem?" Tim
CASE 2: "Een boekhouder die me tegenkwam tijdens factuurverwerking werd ook ineens klant!"

Voor een klant uit Sint-Katelijne-Waver poets ik het volledige kantoorgebouw. Dat gaat van bureauschoonmaak, tot showroomschoonmaak, naar behandeling vloeren, wc’s, en ruiten. Je kan je afvragen waarom ze me helemaal vragen tot in Sint-Katelijne-Waver, want daar zullen toch ook wel schoonmaakbedrijven in de buurt te vinden zijn? Als ik ze mag geloven, hebben ze er heel veel geprobeerd, maar kiezen ze toch voor mij. We trachten dan ook om altijd tot in de details alles schoon te maken en zij kunnen dat heel erg appreciëren.


Het grappige is dat de boekhouder van het bedrijf in Sint-Katelijne-Waver me contacteerde. Ook zij hadden uit de buurt al heel wat schoonmaakbedrijven geprobeerd en waren telkens ontevreden achtergebleven. Tijdens de factuurverwerking zagen ze dat hun klant een schoonmaakbedrijf van erg ver liet komen. Dat riep natuurlijk vragen op… én een antwoord op hun probleem. Bij beide bedrijven kom ik al jaren en ze zijn nog steeds erg tevreden van onze service.

Cases Tim Bruynen
CASE 3: "Het bekendste woonerf in Hoogstraten zet ik een hele dag in Zeep & Schuim."

De Ganzendries in Hoogstraten is een woonerf waarin huizen en appartementen allemaal uitkijken op een gezamenlijk middenplein. Het middelpunt is de glazen patio die je toegang geeft tot de ondergrondse parking. Het is erg fijn en rustig wonen en de bewoners kennen elkaar ook bijna allemaal. De meeste mensen die er wonen zijn jonge gezinnen en hebben dus vaak geen tijd om zelf hun ruiten te kuisen.


Ik werd aanvankelijk gecontacteerd om de ramen van de patio te kuisen, waar ik volgens onze eigen principes tot in de details alles heb gepoetst. Alle bewoners passeren daar als ze naar hun parking moeten, dus ik vind het belangrijk dat ze daar geen onaangename ervaringen hebben door vuile ruiten. Van daaruit hebben veel bewoners me gecontacteerd om ook hun ramen te kuisen. Ondertussen doe ik de ruiten van de gemene delen, de helft van de huizen én nemen we ook de 153m aan dakgoten voor onze rekening.

CASE 4: Poetsen is organiseren en structureren.

Ik ben al vijf jaar leidinggevende van een team van 125 hygiënisch medewerkers in een groot farmaceutisch bedrijf uit de Kempen. Zelf weet ik maar al te goed dat, om te poetsen, je een duidelijke structuur moet hebben en goed moet kunnen organiseren. Dat gaat natuurlijk nog een stapje verder als je 125 mensen aan het werk hebt. Bij farmaceutische bedrijven is er daarenboven nog eens een kluwen aan regelgeving waarmee rekening gehouden moet worden. Ik schep er natuurlijk heel veel waardering uit wanneer het hele team goed samenwerkt om de kantoorgebouwen, de labo’s, de vloeren, kasten, venstertabletten en vuilnisbakken schoon te maken.

,, "Op 5 jaar tijd leer je wel hoe je efficiënt een gigantisch gebouw schoon moet maken volgens de regels van de kunst. Een farmaceutisch bedrijf kan zich namelijk niet veroorloven om niet in orde te zijn qua orde en netheid. Dus heb je zelf een kantoorgebouw om schoon te maken? Ik heb heel veel ervaring om dit schoon te maken of om die schoonmaak in goede banen te leiden. " Tim
CASE 5: (bijna) Heel Hoogstraten in Zeep & Schuim

Door mijn banden met Hoogstraten en veel mond-aan-mondreclame heb ik veel particuliere klanten uit Hoogstraten voor het kuisen van hun ruiten. Wie Hoogstraten kent, weet dat hier veel heel mooie huizen staan en ook een heel aantal oudere huizen of zelfs erfgoedhuizen. Beiden hebben ze specifieke noden, want die erfgoedhuizen en de oude cipierwoningen hebben vaak heel specifieke ramen. Kleine ruitjes, veel hoekwerk en daar mogen we absoluut niks beschadigen (dat doen we nooit, hoor!). Bij de nieuwere huizen liggen er heel vaak zonnepanelen en ook die nemen we graag onder handen. Het zou namelijk erg jammer zijn dat je niet genoeg rendement haalt uit je zonnepanelen, omdat ze volgroeid zijn met mos en daarom minder zon opnemen.